hw
Na akci NVIDIA Urban Challenge se Češi nenechali zahanbit

Na akci NVIDIA Urban Challenge se Češi nenechali zahanbit
21:26, 20.03.2019

V sobotu 16. března se pod pražským Nákladovým nádražím Žižkov konal netradiční závod

GEFORCE RTX LAPTOPS REAL-TIME RACE. Tři posádky ze tří zemí poměřily svoje síly v 16 šílených disciplínách. Češi nakonec skončili druzí. Závod GEFORCE RTX LAPTOPS REAL-TIME RACE měl podle pořadatelů ukázat ten nejšílenější způsob, jak dnes získat nový moderní notebook. Cílem závodu bylo tak překonat sérii překážek a dostat se ke krabici s notebookem. S ním pak musel závodník doběhnout do cíle v co možná nejlepším čase. Posádka s nejlepším celkovým časem vyhrála.

Překážky přitom byly velmi netradiční. Závod se inspiroval v populárních akcích jako Urban Challenge nebo Spartan Race, nicméně organizátoři si je postavili po svém. Na trati tak nechybělo laserové bludiště, nutnost na čas rozmotat a zapojit elektrické kabely, případně jízda na elektrickém skateboardu. Jednotlivé části závodu tak stály na fyzičce, jiné zase na logickém uvažování. Nechyběly ani stanoviště závodníkům nejbližší. Ostatně při takové jízdě autem ve virtuální realitě byli všichni zúčastnění mnohem jistější než při jízdě na skateboardu. Celý závod se pak přenášel online přes Twitch, případně Youtube.

Klik pro zvětšení (Na akci NVIDIA Urban Challenge se Češi nenechali zahanbit)

Fakt, že GEFORCE RTX LAPTOPS REAL-TIME RACE byla napínavá do samého konce potvrzuje i vítězná posádka z Rumunska. Její člen, rumunský youtuber Colo totiž zaběhl čas úplně nejhorší a skončil šestý. Jeho kolega CipFlix nicméně nastoupil s takovým tempem, že ztrátu dorovnal, a ještě tým dotáhl k prvnímu místu. Česká posádka v podání youtubera Vidraila a profesionálního hráče Fortnite Alkana sice skončila na druhém místě, nicméně pro diváky se rozhodně stala tou nejzábavnější dvojicí. Třetí Poláci, posádka Junajted a Szczepanikov, pak podala vyrovnaný výkon, kdy na druhé Čechy ztrácely jen pár desítek vteřin.

Závod měl nicméně hlavní cíl bavit – jak diváky, kteří koukali online na přímý přenos, tak i samotné závodníky. Cílem bylo ukázat hlavně to, že dnešní moderní notebooky už nejsou žádné velké krabice, ale stylová a tenká zařízení, která navíc disponují výkonem srovnatelným s prvotřídním PC. Partnerem závodu tak byla v Česku Alza, která právě notebooky s grafickými kartami GEFORCE RTX prodává. K dispozici je hned několik zařízení různých výrobců, které zvládají nejnovější počítačové hry i technologie jako je například realistická práce se světlem a odrazy, ray-tracing.


DALŠÍ

CGwillWin